Fasadni belež

Akrilna zunanja barva
Lastnosti:

Predstavitev izdelka

Opis:

Fasadni belež uporabljamo za zaščito in dekoracijo zunanjih in notranjih površin izdelana na osnovi vodne disperzije akrilatov. Odlikuje ga dobra pokrivnost in sveža belina. Odporen je na suho in mokro drgnjenje. Barvne odtenke dosežemo z dodajanjem tekočih pigmentov.

 

Nanašanje:

Pred barvanjem premažemo površino z akrilno emulzijo, razredčeno z vodo v razmerju 1:1, ali s fasadnim beležem, razredčenim v razmerju 1:2. Barvamo dvakrat, vedno na osušeno površino. Fasadni belež redčimo z dodajanjem vode in sicer 1 dl vode na 1 kg barve. Delovna temperatura podlage naj bo od +5 °C do +35 °C. Z 1 kg barve lahko obarvamo od 2 do 3 m² (odvisno od hrapavosti in vpojnosti podlage). Orodje čistimo z vodo takoj po uporabi.

 

Izdelek je okolju prijazen, saj ne vsebuje okolju škodljivih aditivov in konzervansov, zato ga je potrebno hraniti v temperaturnem območju od 5 °C do 25 °C. V originalno zaprti embalaži je izdelek uporaben največ 12 mesecev od dneva proizvodnje.

 

Ne sme zamrzniti!

Frišles je akrilni okolju prijazen premaz za dekoracijo in zaščito lesa pred vremenskimi vplivi ter za osvežitev dotrajanih premazov.
Belež uporabljamo za zaščito in dekoracijo notranjih stenskih in stropnih površin.
Bela apnena notranja zidna barva ohranja kapilarno in paro propustnost, predvsem pa ima boljšo odpornost na suho drgnjenje.
Fasadni belež uporabljamo za zaščito in dekoracijo zunanjih in notranjih površin izdelana na osnovi vodne disperzije akrilatov.